Kampkrant 2017

Zaterdag 22 juli 

Om 13.00 uur kwam de leiding aan bij Christinahoeve in Hattem. Vlaggen, ballonnen en slingers werden opgehangen. De slaapkamers werden klaargemaakt.

Als eerste kwam Robin aan in Hattem. We hebben een hele tijd moeten wachten op een aantal kinderen omdat er een hele lange file bij Zwolle stond. Maar ook deze kinderen zijn uiteindelijk aangekomen bij de Christinahoeve. Als laatste kwam Fransesco aan en hij was gelukkig net op tijd voor het eten. Toen alle kinderen er waren, kon het feest beginnen.

Na een heerlijke maaltijd werd de nieuwe leiding voorgesteld en werd het thema bekend gemaakt: LANDEN! We hebben een wandeling gemaakt door het bos en sommige stukjes waren heel pittig. Dave heeft gewacht totdat de hele groep weer bij elkaar was, zodat we met z’n allen weer verder konden wandelen. Er was daarna nog tijd om lekker te voetballen, memorie te spelen en de nagels te lakken. We hebben met elkaar nog wat gedronken en wat lekkers gegeten en toen ging iedereen lekker naar bed.

___________________________________________________________________________________________________

Zondag 23 juli 

Na een rustige nacht waren een aantal kinderen al vroeg wakker, maar er waren ook een aantal die lekker uit wilden slapen. Het is tenslotte zondag. Uiteindelijk zat wel iedereen om 09.00 uur aan het heerlijke ontbijt met een gekookt eitje. Ook dit jaar hebben we weer een jarige in ons midden: Fransesco is 14 jaar geworden! HIEP HIEP HOERA.

We hebben voor hem gezongen en hij heeft een verjaardagscadeau gekregen.

Na het ontbijt hebben we voor het thema ‘Landen’ in groepjes een eigen vlag gemaakt. Er was onder andere een vlag van het nieuwe land Droomland, een vlag van Europa, een vlag van Eurovinka, een regenboogvlag en een mooie vlag die op een schilderij van Picasso leek. Alle kinderen hebben meegedacht en meegeholpen.

Na het maken van de vlaggen was er nog tijd om een spelletje te doen. Dit keer werd er volop gepest (met kaarten uiteraard). Tijdens het rustuurtje werd er in de zaal de film Toy Story gekeken, een aantal meiden zaten te chillen op hun slaapkamer en een paar kinderen lagen lekker te dutten.

Net zoals vorig jaar hebben we een dans ingestudeerd: de Macarena. Dit was het idee van Joël. Omdat dit een Spaanse dans is, past dit mooi bij het thema ‘Landen’. Natuurlijk hebben we ook weer op de heli, heli, heli, helikopter en het lasso-lied gedanst. Wat een energie hebben de kinderen!

Ondertussen werd er in de keuken hard gewerkt om een lekkere maaltijd te maken, spaghetti met zelfgemaakte saus en een salade. We konden gelukkig nog even uitbuiken voordat de disco begon. Na het Novinka-journaal werd het vla-spel gespeeld met de nieuwe leiding: Luuk, Gijs, Tim-Jim en Anouk. Gijs was de pineut en kreeg een hele bak vanillevla over zijn hoofd. De schoonmaakploeg kwam in actie en toen kon de disco beginnen. Jaap-Jan draaide allemaal leuke liedjes. Alle kinderen en de leiding hadden het zweet op het voorhoofd staan. Net voor de pauze hebben we opnieuw heel hard gezongen voor Fransesco die alle kinderen heeft getrakteerd op een lekker zakje chips. Het allerlaatste lied waarop we gedanst hebben was Tsunami. En toen was het weer bedtijd.

___________________________________________________________________________________________________

Maandag 24 juli

Na een rustige maar regenachtige nacht werden de kinderen om 8.30 uur gewekt. Iedereen mocht een half uurtje langer blijven liggen, omdat het behoorlijk laat was geworden na de disco. Toch zat iedereen vrij snel aan het ontbijt.

Ondanks de slechte voorspellingen scheen het zonnetje lekker bij de Christinahoeve. Het is altijd leuk om vanaf je vakantieadres een kaart te sturen en daarom ging ’s ochtends  het postkantoor open. Iedereen mocht uit de vele mooie kaarten zelf een paar mooie kiezen om te versturen naar vrienden, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en papa’s en mama’s.  Er werden door Parel, Amara en Benthe mooie zelfgemaakte kaarten gemaakt. De kaarten zijn door de kinderen in de brievenbus gestopt en nu maar hopen dat de postbode ze snel bezorgd.

Wat we niet wisten is dat Emiel en Luc, samen met Joris op verkenningstocht zijn geweest voor de speurtocht, maar de weerman had voor de middag heel veel regen voorspeld. Deze voorspelling kwam helaas uit, maar daarover later meer……..

Voor de lunch had de keukenploeg lekkere knakworsten klaargemaakt. Toen was het alweer tijd voor het rustuurtje. Vandaag is gekeken naar de Toy Story, deel 2.

Na het rustuurtje stond de speurtocht gepland, maar door het slechte weer is het programma omgegooid. Annelie, Jessica en Maartje hadden allemaal leuke spelletjes bedacht: spijkerpoepen, ezeltje prik, blik gooien, landenquiz, etc. Er waren 6 fanatieke ploegen, maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Dit was groep 3 met Sya, Amy, Esther, Siebrand en Eugene. 

Opeens kwamen er op het kamp allemaal onbekende mannetjes aan. Dit bleken de barbecuemannetjes te zijn. Zij kwamen met twee grote barbecues en al snel lagen de eerste hamburgers op het vuur. Ook waren er worstjes en satéstokjes. Iedereen heeft hier heerlijk van gesmuld.

’s Avonds zijn er nog spelletjes gespeeld en werd er fanatiek gevoetbald. Patrick was de keeper en Anies stond in de spits en heeft gescoord!

Na een actieve dag ging iedereen lekker slapen, zodat we morgen uitgerust aan ons dagje uit kunnen beginnen.

___________________________________________________________________________________________________

Dinsdag 25 Juli 

Vandaag was het eindelijk zover: een dagje uit naar Avonturenpark Hellendoorn. Iedereen was vroeg uit de veren zodat we op tijd konden vertrekken. Tijdens het ontbijt kwamen de buschauffeurs al binnen. Nadat iedereen de tanden had gepoetst, konden we vertrekken. 

Toen we binnen waren en op onze verzamelplek stonden, brak de eerste wolkbreuk uit. De kinderen en leiding die al in het drakennest zaten, kwamen kletsnat terug. Er werden wat droge kleren aangetrokken, de natte kleding werd aan een geïmproviseerde waslijn gehangen en toen konden we weer verder.

 

Onze stoere kinderen zijn in heel veel attracties geweest. Hieronder een opsomming. Deze is natuurlijk niet uitputtend. In de tornado (een achtbaan die over de kop gaat) zijn o.a. Benthe en Michael geweest.

Er was een mooie duikshow waar o.a. Celeste en Jilling naar gekeken hebben. Hier dook een man vanaf 25 meter hoogte in een klein zwembad. Mylan vond de Sungia Kalimantan prachtig. Hij werd gelukkig niet nat toen we langs de waterval kwamen. In de Dombomolen hebben Robin, Emiel, Anies en Eline rondjes gedraaid. Amy liep stoer voorop in de Rioolrat, want de leiding  vond het reuze eng.

In de Donderstenen (een andere achtbaan) vlogen Whesley S., Parel, Esther en Siebrand door de bocht. Isabella en Thomas draaiden hele snelle rondjes in de Tarantula Magica.

En in de wild waterval zijn Parel, Dirk-Jan, Rienk en Byrthe lekker nat geworden. Dave, Whesley H., Joël, Tuana, Amara, Giovanni en Patrick zijn bijna overal in geweest.

Ondanks de vele regenbuien heeft iedereen een hele leuke dag gehad. Om half vijf zijn we weer richting de Christinahoeve gereden, waar we van een heerlijke Chinese hap konden genieten.  Na het Novinka-journaal en het vla-spel hebben de kinderen nog wat spelletjes gespeeld en toen was de dag alweer voorbij.

___________________________________________________________________________________________________

Woensdag 26 Juli 

Vanochtend werden wij met een heerlijk zonnetje gewekt, dat werd wel weer eens tijd na al die regen. Het was te merken dat iedereen gisteren een drukke dag heeft gehad, want de oogjes zaten vanochtend nog goed dicht. Na een paar keer goed wrijven kwamen de kijkers toch weer tevoorschijn en kon de dag beginnen. En niks is beter dan de dag beginnen met een goed ontbijt. De keukenploeg had weer goed hun best gedaan want de broodjes vlogen erin.

Na de koffie zijn we in een lange vrolijke sliert naar de snelweg gewandeld. Al joelend, toeterend, schreeuwend en zwaaiend hebben we voor een feestje gezorgd op het viaduct. Eén chauffeur blies ons bijna van het viaduct af, zo hard toeterde hij. Toen zijn we naar de picknickplaats gelopen en hebben daar broodjes kroket gegeten.

 

De kinderen wilden heel graag dat Jo-an en Joris, die altijd samen het vla-spel doen, zelf een keer de pineut zouden zijn. Eugene, Anies en Joël hadden allemaal moeilijke vragen bedacht die door Jessica werden voorgelezen. De zoemer ging af met de vlabak boven het hoofd van Jo-an, maar er bleek ook nog een bak vla met hagelslag, zeepsop en appelmoes achter het podium te staan, die over Joris is gegoten op het advies van Joël.

 


Het avondeten bestond uit aardappelen, bloemkool en gehaktballen. Deze gehaktballen (55 stuks!) zijn gedraaid door Whesley en Henken gebraden door Marcel.

 

 

Na het avondeten kwam er een hele beroemde artiest op bezoek: DANNY PANADERO. Met z’n helikopter kwam die aangevlogen op de Christinahoeve. Het was één groot feest. We hebben gedanst, polonaise gelopen, gesprongen en heel hard meegezongen! Helaas kwam hier een einde aan, maar toen hebben we allemaal nog op de macarena, het lasso-lied en de heli, heli, heli, helikopter gedanst. Aan alles komt een eind, dus ook aan deze feestavond. De kinderen gingen moe en voldaan naar bed.

 

___________________________________________________________________________________________________

Donderdag 27 Juli 

Wat een feest vandaag, want we hebben weer een jarige in ons midden. Byrthe is vandaag 13 jaar geworden! Alle meiden hebben eerst op de gang voor haar gezongen, terwijl ze nog lekker in haar bed lag. Na het ontbijt heeft iedereen nog een keer heel hard voor haar gezongen.

 

 

We hebben ’s ochtends lekker rustig aan gedaan. Er werden spelletjes gespeeld en Joël heeft een rolstoelparcours afgelegd. Byrthe heeft alle kinderen getrakteerd toen we gingen koffiedrinken.

We hebben ook een huismasseur op kamp: Eugene. Zo’n heerlijke massage kan de leiding wel gebruiken aan het eind van de week.

In het rustuurtje hebben de kinderen naar de film Tarzan gekeken. Greelt was zo enthousiast dat hij zelf door het gebouw is gaan slingeren en toen stootte hij keihard zijn kop.

’s Middags stond de speurtocht op het programma. De lintjes waren wat moeilijk te volgen. Helemaal voor de laatste groep, want de groep ervoor had alle lintjes en de vragen die aan de bomen hingen al weggehaald. Gelukkig wisten ze zelf de weg terug naar de Christinahoeve.

 

De keukenploeg was ondertussen heel hard aan het werk. Op het menu stonden gebakken aardappels, worst en salade. Ook waren er doperwten voor het jaarlijkse traditionele doperwtenschieten. De doperwten vlogen door de hele zaal. Het was één grote bende.

Na het schoonmaken heeft iedereen zich klaargemaakt voor kusjesavond. Buiten werd nog een massage trein gemaakt. Dat is een soort van zittende polonaise, waarbij je de schouders masseert van degene die voor je zit. Zo kon iedereen heel ontspannen aan de kusjesavond beginnen.

Toen was het eindelijk zover! Iedereen was gedoucht en lag lekker fris in bed. Er werd eerst gezongen door de leiding en daarna kreeg iedereen een dikke pakkerd. De kinderen hebben heerlijk geslapen vannacht.

___________________________________________________________________________________________________
Vrijdag 28 juli

Omdat het door de kusjesavond wat later was geworden, heeft iedereen weer wat langer geslapen. Het was de laatste ochtend bij Novinka. Na de koffie waren er marktkramen met allemaal leuke cadeautjes. De kinderen hebben van alles gekocht, voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes. Dat zal een verrassing zijn als ze straks thuis zijn.

’s Middags hebben de kinderen spelletjes gedaan met Annelie, Karlijn, Jessica en Maartje, terwijl de andere leiding alle tassen van de kinderen hebben ingepakt.

Het afscheidsdiner bestond uit patat, bami-schijf, kroket, frikandel speciaal of een kaassoufflé.

Een aantal kinderen hebben helaas afscheid moeten nemen van Novinka. Whesley had een mooie toespraak en cadeautjes. Ook Sya heeft heel mooi gesproken en zij heeft voor iedereen een prachtige en persoonlijke tekening gemaakt.

We hebben er een feestelijke afsluiting van gemaakt: iedereen ging los op de heli, heli, heli, helikopter, het lasso-lied, de macarena en tsunami. Een mooier afscheid konden wij niet wensen.

Dank aan alle lieve kinderen en leiding en hopelijk tot volgend jaar!